WMD Hosting

PočetnaSvijet automobilaAmarok stiže u Europu…

Auto

Godina 2015. počinje sa novim Passatom, Corsom 
i TT Coupe-om

Mnogo puta do sada su svi novi modeli dobivali izvrsne ocjene u poglavljima tehnike, ergonomije, voznih osobina. Svakako će trebati provjeriti sve testove prije odluke o kupnji određenog modela..    Više »

Svijet automobila

Amarok stiže u Europu

Objavljeno: 20.07.2010.
  • Prvih 700 Amaroka stiglo u Emden
  • Predstoji uvođenje na njemačko tržište
  • Schomburg: Amarok ima potencijala da postane trendsetter

Uvođenje na tržište Amaroka, prvog Volkswagenovog pickupa srednje klaseUvođenje na tržište Amaroka, prvog Volkswagenovog pickupa srednje klase, u Njemačkoj je u punom jeku. Prvih 700 Amaroka stiglo je u luku Emden na brodu „Grande San Paolo“.

Volkswagen gospodarska vozila s Amarokom i u Njemačkoj ulaze u segment pickupova srednje klase, kojih se godišnje u svijetu proda oko dva milijuna primjeraka. Amarok će se prvo prodavati kao „dupla kabina“ s četiri vrata.  Ovaj model se proizvodi u tvornici Volkswagen gospodarskih vozila u argentinskom Pachecu.

„Amarok po našem mišljenju ima dobre šanse u Njemačkoj i Europi. Izrazito pozitivan odjek u javnosti koji trenutno bilježimo u Europi potvrđuje da smo proizveli pickup koji odgovara današnjem vremenu“, rekao je Harald Schomburg, član uprave Volkswagen gospodarskih vozila zadužen za prodaju i marketing.

Uvođenje na tržište Amaroka, prvog Volkswagenovog pickupa srednje klaseKao prvi model u konkurentskom okružju pickupova s nosivošću od 1 t Amarok će se nuditi s motorima koji već udovoljavaju Euro-5 normi. S prosječnom potrošnjom goriva od 7,8 l/100 km Amarok je k tome najštedljiviji pickup u klasi te dokazuje da jedan veliki i snažan auto može djelotvorno koristiti energiju. S 2,0-l-TDI® Biturbo motorom (120 kW/163 KS), s kojim će se ispočetka moći naručivati, Amarok kao prvi pickup u svojoj klasi postiže CO2 vrijednosti ispod 200 g.

S prvim pristiglim vozilima opskrbili smo partnere Volkswagen gospodarskih vozila u Njemačkoj za uvođenje ovog modela na tržište, kako bi se kupci u prodajnim salonima i pri probnim vožnjama mogli uvjeriti u dizajn, štedljivu potrošnju i nadmoćne vozne osobine našeg pickupa“, izjavio je Schomburg. „Sa svojim cjelokupnim modernim konceptom Amarok ima potencijala da postane trendsetter u svom segmentu“.

U sljedećim tjednima će u Njemačku biti uvezeno ukupno oko 2.000 Amaroka, kako bi se pripremilo uvođenje na tržište. Za luku Emden pickup Volkswagen gospodarskih vozila donosi oživljavanje posla pretovara automobila. Nakon istovara s broda Amarok će se individualizirati u jedinici specijalnih vozila tvornice u Emdenu, odnosno po nalogu kupca uslijedit će specijalne dogradnje na vozilima, npr. ugradnja ukrasnih držača.Povratak na "Što mi mislimo o tome"

PočetnaSvijet automobilaAmarok stiže u Europu…