WMD Hosting

PočetnaIstražili smo za VasMazdina trkaća staza…

Auto

Godina 2015. počinje sa novim Passatom, Corsom 
i TT Coupe-om

Mnogo puta do sada su svi novi modeli dobivali izvrsne ocjene u poglavljima tehnike, ergonomije, voznih osobina. Svakako će trebati provjeriti sve testove prije odluke o kupnji određenog modela..    Više »

Istražili smo za Vas

Mazdina trkaća staza Laguna Seca prva svjetska staza vidljiva na Google Street View

Objavljeno: 05.09.2009.

Google Street View - Mazdina trkaća staza Laguna SecaLegendarna Mazdina trkaća staza Laguna Seca u Kaliforniji sada je vidljiva na Vašem kompjuteru preko Google Street View-a. Obožavatelji utrka mogu preći cijeli krug – počevši od Andretti’s Hairpin do ozloglašenog Corkscrew Curve – iz perspektive trkaćeg auta koji sudjeluje u završnoj dionici Le Mans Series 2008. Staza je snimana pomoću sferične kamere s više objektiva montirane na vozilo, što je iskombinirano s dodatnim fotografijama staze, GPS i ostalim geo-prostornim podacima kako bi se proizvela što vjernija slika staze u razini očiju.

Ovo Mazdinu stazu Laguna Seca čini prvom trkaćom stazom na svijetu vidljivom na Google Street View - čast koju definitivno zaslužuje. Već 52 godine staza je poprište nekih od najvažnijih utrka u SAD-u, uključujući Speed World Challenge i WSBK Superbike World Championship. Kao jedna od najzahtjevnijih staza na svijetu – duljine 3,6 km, sa 11 zavoja i visinskom razlikom od 91 metra između najnižeg i najvišeg dijela – tokom godina bila je domaćinom tisućama testnih vožnji raznih prototipa.

Google Street View - Mazdina trkaća staza Laguna SecaJedan od najpoznatijih prototipa bio je Mazdin mali roadster kasnih 80-ih. Proizvodni model ovog automobila kasnije je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao najprodavaniji sportski dvosjed na svijetu – Mazda MX-5, koja ove godine slavi svoju 20-tu godišnjicu.

Mazda je glavni sponzor staze i nastavlja na redovnoj bazi testirati prototipe za američko tržište te držati svoje vlastite utrke uključujući Mazda MX-5 kup i Mazda Formulu.

Kako biste krenuli na interaktivnu turu Mazdinom stazom Laguna Seca kliknite na: http://maps.google.de.Povratak na "Istražili smo za Vas"

PočetnaIstražili smo za VasMazdina trkaća staza…