WMD Hosting

PočetnaTestovi automobilaTEST: MAZDA CX-7 CD173…

Auto

Godina 2015. počinje sa novim Passatom, Corsom 
i TT Coupe-om

Mnogo puta do sada su svi novi modeli dobivali izvrsne ocjene u poglavljima tehnike, ergonomije, voznih osobina. Svakako će trebati provjeriti sve testove prije odluke o kupnji određenog modela..    Više »

Testovi automobila

TEST: MAZDA CX-7 CD173 Revolution Luxury Navi - SUV bez grižnje savjesti

Objavljeno: 15.07.2010.

MAZDA CX-7 CD173 Revolution Luxury Navi - SUV bez grižnje savjestiDa se voziti svaki tjedan u novom autu nije uvijek najugodniji osjećaj nisam jednom okusio. Često mi se dešavalo da sam vraćajući se iz hrvatskog centra svijeta Zagreba u rodni mi Bjelovar, dolazio u danas vrlo popularnim SUV vozilima koja su gotovo uvijek premašivala vrijednost moga stana. Svaki puta bio bih izrešetan pogledima mojih sugrađana punih prijezira i zavisti i neke vrste gađenja. MAZDA CX-7 CD173 Revolution Luxury Navi - SUV bez grižnje savjestiOsim one nekolicine koji me poznaju pa znaju otkuda mi auto. Oni su jedini i sretni kada dovezem kakvu bijesnu pilu jer znaju da će ih zadesiti koji krug ili barem obećanje da ih sljedeći puta neću zaboraviti. Ali one s početka priče ne osuđujem i ne ljutim se na njih. Često se i sam nađem kako u čudu sjedim u parkiranom automobilu i razmišljam kome takvo što treba i zar ne postoje bolji načini za bacanje novca od kupovine besmislenog SUV-a.

MAZDA CX-7 CD173 Revolution Luxury Navi - SUV bez grižnje savjestiNo, ovaj ponedjeljak se dogodilo nešto čudno. Ovotjedni moj auto bio je još jedan crni SUV od preko 300.000 kuna, redizajnirana Mazda CX-7 sa dizel motorom. Ali vračajući se kasno poslijepodne iz Zagreba, dočekali su me drukčiji pogledi. Nitko me nije gledao kao kriminalca, masnog političara ili izbezumljenog tajkuna. Svi su me samo sa divljenjem nešto zapitkivali: „Je li to dizel? Čuo MAZDA CX-7 CD173 Revolution Luxury Navi - SUV bez grižnje savjestisam da taj ne zagađuje kao drugi dizeli. Je li istina da je mnogo jeftiniji od Mercedesa, Audia i BMW-a? Da li je stvarno lak za vožnju poput nekog kompakta kako sam pročitao u nekom auto časopisu?“ Sve su to bila pitanja koja su me iznenadila i svima sada moram odgovoriti da je sve točno. Mazda je konačno ponudila u svom modelu CX-7 dizelski motor. To je poznati 2.2 MAZDA CX-7 CD173 Revolution Luxury Navi - SUV bez grižnje savjestilitreni stroj koji ovdje razvija 173 KS i 400 Nm te u prosjeku troši, u većinom gradskom ritmu, 9,3 litre u tjedan dana koliko je bio u mojim rukama. Točno je i da je ispuh vrlo čist zahvaljujući najmodernijim aditivima kojima se Mazda bori protiv povećanog zagađenja Zemlje kojem su ovakva vozila sklona. Točno je i da je CX-7 jeftiniji od svojih Njemačkih konkurenata. MAZDA CX-7 CD173 Revolution Luxury Navi - SUV bez grižnje savjestiTočnije za 312.000 kuna dobivate CX-7 nakrcan opremom poput kože, navigacije, ksenona, kamere za vožnju unatrag, 19 colnih alu- naplataka i još mnogo, mnogo luksuzne i sigurnosne opreme.

Međutim, ono najbitnije je što je istina i da je zabavan za vožnju skoro poput kakvog kompakta. Iako se ponekad osjeća malo veća masa i MAZDA CX-7 CD173 Revolution Luxury Navi - SUV bez grižnje savjestidimenzije, to su stvarno nijanse. CX-7 je iznimno upravljiv i zabavan SUV. Nije možda eksplozivan poput svoje turbo benzinske inačice, ali 400 Nm je zaista dovoljno da se osjećate suvereno na cesti. Za sve ostale gušte dovoljan vam je upravljač, ovjes i mjenjač koji ima gene dvadesetogodišnjeg atletičara.

Na kraju se nameće samo jedan zaključak. Želite li si priuštiti SUV u kojem ćete biti primijećeni, ali ne želite ostaviti dojam „seljačine“, zaboravite Touareg, ML i slične nebuloze. Pravi frajeri voze CX-7. Tako sam bio i ja frajer tjedan dana u svome gradu. Ima li još koji?

MAZDA CX-7 CD173 Revolution Luxury Navi - SUV bez grižnje savjestiMAZDA CX-7 CD173 Revolution Luxury Navi - SUV bez grižnje savjesti


MAZDA CX-7 CD173 Revolution Luxury Navi - SUV bez grižnje savjestiMAZDA CX-7 CD173 Revolution Luxury Navi - SUV bez grižnje savjesti


MAZDA CX-7 CD173 Revolution Luxury Navi - SUV bez grižnje savjestiMAZDA CX-7 CD173 Revolution Luxury Navi - SUV bez grižnje savjestiPovratak na "Testovi"

PočetnaTestovi automobilaTEST: MAZDA CX-7 CD173…