WMD Hosting

PočetnaTestovi automobilaTEST: CITROEN DS3 1.6…

Auto

Godina 2015. počinje sa novim Passatom, Corsom 
i TT Coupe-om

Mnogo puta do sada su svi novi modeli dobivali izvrsne ocjene u poglavljima tehnike, ergonomije, voznih osobina. Svakako će trebati provjeriti sve testove prije odluke o kupnji određenog modela..    Više »

Testovi automobila

TEST: CITROEN DS3 1.6 THP SPORT CHIC

Objavljeno: 03.02.2011.

CITROEN DS3Odavno su njihovi automobili prestali biti sinonim za tehnički napredne strojeve ispred svog vremena. Njemci, Japanci i Šveđani su godinama bolji tehničari, a i dizajneri. Onda je prošle godine došao novi C3.

Spas u zadnji čas

Bio je to znak da su u Citroenu shvatili da im C5 neće biti dovoljan da povrate poljuljani imidž. I tek što su se stišali vrlo pozitivni dojmovi o novom C3, prikazan nam je DS3. Luksuznija i sportskija verzija novog C3. Vanjskim izgledom jedan od najljepših auta koji su nam došli na test prošle godine, a unutrašnjim dizajnom poseban, lijep i kvalitetno izveden, što smo već vidjeli i na običnom C3.

THP SPORT CHICIako su godinama neprikosnoveni vladari relija, Citroen nije uspio komercijalizirati ni trunku te vrlo važne činjenice.

Sada uz DS3 nudi i 1.6 litreni turbo benzinac koji je razvijen u suradnji sa BMW-om. U našem testnom autu razvija 156 KS pri 6000 okretaja i 240 Nm pri 1400 okretaja. Uz njega novopostavljeni ovjes mnogo je dinamičniji i priušti dosta sportskih užitaka. Upravljač i mjenjač su solidni, ali ne više od toga.CITROEN DS3

Sveukupno gledajući ovo je najbolji vozački Citroen još od vremena Saxa VTS i pravo je osvježenje u Citroenovoj ponudi. Iako sam DS3 nema nekih većih mana, ima zato prejaku konkurenciju.

Naime, Volkswagen polo GTI nudi bolji ovjes, upravljač, mjenjač i 1.4 litreni turbo benzinac sa 180 KS za samo nekih 138.000 kuna.CITROEN DS3

Međutim, kada je o stilu riječ, tu je Citroen trenutno vodeći na tržištu jer uz nebrojenu mogućnost personalizacije svatko može stvoriti svoj jedinstveni DS3. A to se danas traži i dobro plaćaPovratak na "Testovi"

PočetnaTestovi automobilaTEST: CITROEN DS3 1.6…