WMD Hosting

PočetnaTestovi automobilaTEST: TOYOTA YARIS 1.0…

Auto

Godina 2015. počinje sa novim Passatom, Corsom 
i TT Coupe-om

Mnogo puta do sada su svi novi modeli dobivali izvrsne ocjene u poglavljima tehnike, ergonomije, voznih osobina. Svakako će trebati provjeriti sve testove prije odluke o kupnji određenog modela..    Više »

Testovi automobila

TEST: TOYOTA YARIS 1.0 TERRA+

Objavljeno: 10.06.2010.

TEST: TOYOTA YARIS 1.0 TERRA+Čuda se kriju u malom pakiranju.

U vrijeme recesije pazi se na svaku potrošenu kunu pa tako i pri kupnji novog automobila. Iako će mnogi reći kako je najbolje niti ne razmišljati o kupovini novog automobila, to ipak nije najjeftinija opcija. Automobil nam je većini svakodnevno potreban i svjesni smo da bez njega ne možemo. Možemo si zato smanjiti troškove koje nam automobil stvara kroz godinu. Kod starog automobila oni mogu nerijetko biti mnogo veći nego što bi uštedjeli ne plaćajući recimo ratu kredita koja ne bi bila velika. Za neveliku ratu kredita treba nam mali automobil. No, može li mali automobil zadovoljiti sve potrebe kroz godinu prosječne hrvatske obitelji? Mi smo pronašli model koji pozitivno odgovara na postavljeno pitanje.

TEST: TOYOTA YARIS 1.0 TERRA+Toyota Yaris nije novi model na tržištu, ali je nedavno redizajniran i tehnološki dotjeran. Oznake 1.0 Terra+ predstavlja model s najboljim omjerom uloženo-dobiveno u Yarisovom cjeniku, pa smo i mi takav Yaris imali na testu. Od važnije opreme nalazimo ABS, EBD i BAS sustave za pomoć pri kočenju, ručni klima uređaj, upravljač i vozačko sjedalo podesivo po visini, električne prednje prozore, CD MP3 radio, središnje daljinsko zaključavanje, putno računalo, pomičnu i djeljivo preklopnu stražnju klupu te još mnogo opreme koja podiže razinu komfora i sigurnosti na vrlo visoku razinu za ovu klasu automobila.

TEST: TOYOTA YARIS 1.0 TERRA+Gledajući vanjske linije, Yaris je vrlo originalan automobil i nakon mnogo godina na tržištu nije izgubio niti trunke svoje originalnosti niti atraktivnosti. On je simpatičan i originalan, što su shvatili i njegovi dizajneri promijenivši na vanjskim linijama gotovo ništa. 

U unutrašnjosti gotovo ista slika. Skoro ništa promijenjenoga, a sve tako originalno i moderno. Sve vrvi od raznih pretinaca, kako otvorenih tako i zatvorenih. Fascinira i vrhunska prostranost i udobnost, koja još više oduševljava imajući na umu da Yaris s vremenom nije narastao na četiri metra i koji centimetar više kao svi njegovi konkurenti. Još uvijek broji 378,5 centimetara. Nije se niti udebljao te donosi na vagu nepunih 1000 kilograma što daje veliku šansu jednolitrenom motoru da pokaže što zna, a uvjerili smo se da zna puno toga.

TEST: TOYOTA YARIS 1.0 TERRA+Trocilindrični jednolitreni motor od 69 KS je bio i biti će još dugo najbolji motor na svijetu takve konstrukcije. On pokreće Yaris tako srčano i tako energično kao da ima jedan cilindar, deset konjskih snaga i dvjesto kubika više. I sve to uz prosječnu potrošnju od šest litara na 100 prijeđenih kilometara na našem testu. Što je najvažnije pratiti će jednako živahno kako promet u gradu, tako i na otvorenoj cesti ili autocesti.

TEST: TOYOTA YARIS 1.0 TERRA+Dakle, dobri mali automobili postoje, samo se moramo staviti u okvire i priznati koliko nam zapravo treba. Možemo proći znatno jeftinije uz znatno manje godišnje troškove, a ne moramo se odreći nekih „luksuznih stvari“ kao na primjer: renomiranog proizvođača, klima uređaja, četvorih vrata, cd uređaja, putnog računala, kvalitetnog ovjesa, vrhunskog dizajna i ludog provoda kada sa 69 KS „namažete“ ludog Poljaka u „nakićenoj“ TEST: TOYOTA YARIS 1.0 TERRA+ Vectri na autocesti. A može povesti i svu prtljagu na more, samo ju morate pametno razmjestiti.

I da, nije niti Yaris bez mane. Našli smo mu čak jednu. Prekidač putnog računala je smješten na totalno neergonomskom mjestu kao da ne pripada ovako dobrom automobilu. Valjda je japanski konstruktor kihnuo kada ga je konstruirao pa mu je pobjegao pola metra predaleko.Povratak na "Testovi"

PočetnaTestovi automobilaTEST: TOYOTA YARIS 1.0…