WMD Hosting

PočetnaTestovi automobilaTEST: VOLVO C30 DRIVe…

Auto

Godina 2015. počinje sa novim Passatom, Corsom 
i TT Coupe-om

Mnogo puta do sada su svi novi modeli dobivali izvrsne ocjene u poglavljima tehnike, ergonomije, voznih osobina. Svakako će trebati provjeriti sve testove prije odluke o kupnji određenog modela..    Više »

Testovi automobila

TEST: VOLVO C30 DRIVe

Objavljeno: 24.09.2010.

Šveđanin novog doba

C30 je upravo sušta suprotnost svemu prije navedenom. On je malen, nije kockast, dizajnom pobuđuje strast i nema baš preveliki prtljažnik. To je prva činjenica. Druga činjenica je da C30 ipak u sebi nosi sve gene svojih predaka kojima uspijeva očarati vozača i u 21. stoljeću. To su sigurnost, tehnološka inovativnost i briga za čovjeka i prostor u kojem živi. Posebno su te dvije činjenice dojmljive u modelu koji se krije pod oznakom C30 DRIVe.
Šveđanin novog doba

DRIVe je oznaka za ekološki osviješten model. Za razliku od nekih drugih, prije svega japanskih ekoloških modela, Volvo svojim kupcima nudi štednju i ekološku osviještenost bez stresa. Nema raznih elektromotora koji se kao tihi ubojice šuljaju po cesti, te slabih benzinaca koji nakon 15 minuta vožnje uskaču sa potrošnjom od 9 litara i ubrzanjem kao autobus. Postoji samo provjerena i prije svega humana tehnologija koja je u službi vozača.
DRIVe je oznaka za ekološki osviješten model

Agregat je dizelski 1.6 litreni sa 109 KS. Kako on uspijeva biti ekološki podoban? Vrlo niskom potrošnjom i emisijom štetnih plinova. To mu uspijeva uz pomoć klasičnog ručnog mjenjača posebnih omjera pet stupnjeva prijenosa, start-stop sustava koji se može i isključiti i pametnom aerodinamikom.
VOLVO C30

Sve to skupa rezultira iznimno niskom potrošnjom i malom emisijom štetnih plinova. Iako mi nismo na testu uspjeli postići tvorničke rezultate potrošnje, mislim da je prosječnih 4,6 litara koje smo ostvarili vrhunski rezultat imajući na umu prije svega nešto što me najviše fascinira kod ovog automobila. To je treća, možda i najvažnija činjenica. Vozač ama baš ni u jednom trenu nije zakinut za svoj užitak u vožnji nauštrb ekologije i štedljivosti.
nauštrb ekologije i štedljivosti

Zamislite samo kako se jadno osjećaju ekološki osviješteni vozači u raznim hibridima koji izgledaju kao da ih nitko ne voli. C30 je automobil koji izgleda moćno i elegantno, ali ujedno i moderno i šik. Unutrašnjost je pravi hram luksuza, ali bez imalo kiča i eksperimenata.
 C30 je automobil koji izgleda moćno i elegantno

I iako sa relativno malim dizelašem, vozi se sjajno. I skup je. Ali možda bi morali prestati stalno prigovarati cijenama novih automobila jer sam jučer dobio račun za mobitel. To mi nije skupo, a iznosi pola rate leasinga za ovakav Volvo. Zato mijenjam mišljenje. Nije skup. Samo je prokleto lijep i dobar.
VolvoPovratak na "Testovi"

PočetnaTestovi automobilaTEST: VOLVO C30 DRIVe…