WMD Hosting

PočetnaTestovi automobilaTEST: VOLKSWAGEN PASSAT…

Auto

Godina 2015. počinje sa novim Passatom, Corsom 
i TT Coupe-om

Mnogo puta do sada su svi novi modeli dobivali izvrsne ocjene u poglavljima tehnike, ergonomije, voznih osobina. Svakako će trebati provjeriti sve testove prije odluke o kupnji određenog modela..    Više »

Testovi automobila

TEST: VOLKSWAGEN PASSAT 2.0 TDI

Objavljeno: 30.03.2011.

Volkswagen je zadao bolan udarac konkurenciji objavivši službeni cjenik za naše tržište.

VOLKSWAGEN PASSAT 2.0 TDI Opremljen do sada najtraženijim dvolitarskim dizelašem donosi tek novi princip ubrizgavanja poznat pod imenom common-rail.

To mu je osiguralo tiši i mirniji rad, te nešto linearnije razvijanje snage, iako nije potpuno nestao osjećaj medvjeđe snage kad motor nabere dvije tisuće okretaja poznat svim vozačima Volkswagena.

Upravo bi se na primjeru motora mogao opisati ukratko cijeli novi Passat. On je sve dobro što je bio i stari, samo sve nekako za nijansu savršenije, dorađenije, stilski ljepše i nekako profinjenije. VOLKSWAGEN PASSAT 2.0 TDI

Daleko od toga da u njemu ne možemo pronaći pregršt tehničkih novotarija koje poboljšavaju kvalitetu sigurnosti, udobnosti i voznih osobina.

Međutim, kada sam sjeo u novi Passat sve sam to nekako očekivao da mora biti tako jer nas je do sada Volkswagen uvijek navikao da svaki novi model nikako ne znači revoluciju već evoluciju.
A evolucija je bolja od revolucije jer za razliku od revolucije ona donosi samo pozitivne promjene.VOLKSWAGEN PASSAT 2.0 TDI

Upravo je to misao koja mi se neprestano ponavlja sjedeći za upravljačem novog Passata: „Samo pozitivne promjene.“ Mislim da bi to bio reklamni slogan da su kojim čudom šefovi iz Wolfsburga mene pitali da osmislim isti.

Ali, moram priznati, da su me pitali da odredim cijenu novog Passata, čak ni ja ne bih bio tako široke ruke.VOLKSWAGEN PASSAT 2.0 TDI

Cijena je otprilike ovakva: koliko bi prije platili stari model sa prosječnom opremom i slabijim dizelom sada ćete dobiti dobro opremljen jači dizel.I tu je konkurencija bačena na noge, a od kliničke smrti ju spašava samo to što su neki auti još uvijek dizajnerski vredniji od Passata. Tehnički već dugo nisu.

I imaju sreću da će mnogi još uvijek htjeti kupiti ljepši, ali lošiji auto. Za sve ostale tu je Passat.

NeprocjenjivoPovratak na "Testovi"

PočetnaTestovi automobilaTEST: VOLKSWAGEN PASSAT…