WMD Hosting

PočetnaTestovi automobilaTEST: CITROEN C3 1.6…

Auto

Godina 2015. počinje sa novim Passatom, Corsom 
i TT Coupe-om

Mnogo puta do sada su svi novi modeli dobivali izvrsne ocjene u poglavljima tehnike, ergonomije, voznih osobina. Svakako će trebati provjeriti sve testove prije odluke o kupnji određenog modela..    Više »

Testovi automobila

TEST: CITROEN C3 1.6 VTi 120 EXCLUSIVE

Objavljeno: 26.07.2010.

AutoRijetko kada i rijetko kojem proizvođaču uspije dobar i uspješan auto zamijeniti mnogo boljim.  Citroenu u zadnje vrijeme to uspijeva često. Na primjer, C4 nakon Xsare, novi C5 nakon prve generacije C5, prva generacija C3 nakon Saxa. Sve su to bile zamijene koje su donijele sa sobom drastičnu promjenu dizajna, tehnike i kvalitete proizvoda uz neznatno povećanje cijene. Isto se dogodilo i sada kada je Citroen predstavio novi C3. Kada pred sobom imate verziju kao mi na testu teško je ostati ne iznenađen tolikim napretkom. Iako je prošla generacija modela C3 bila odlično prihvaćena od strane kupaca prije svega zbog izvrsnog koncepta velikog auta u malim dimenzijama, teško se oteti dojmu da je novi C3 bolji ne za klasu, nego za barem dvije klase od svog prethodnika.
Auto

100% novi, 100% bolji i ne nužno skuplji

Što nas je to toliko oduševilo? Krenimo redom.

Prvo i osnovno što smo primijetili kao i svi je vanjski dizajn. Prethodni model je bio simpatičan mali automobil, pomalo feminiziran, ali jednako kupovan kako od ženske tako i od muške populacije. Novi C3 nosi dizajn kao da je izašao s najnovije milanske modne piste. I što je skoro nevjerojatno, jednako je primjeren štiklama kao i muškim tenisicama i laganim mokasinama.
Auto

Kako nas je pozitivno šokirao izvana, tako nas je još više iznutra. Dizajn još jednom najbolji milanski, kvaliteta ugrađenih materijala iznadprosječna za Citroen, a kvaliteta izrade na vrlo visokoj razini. Još kada je opremljena poput našeg C3, pitate se kojoj klasi pripada novi C3.No, nemojte misliti kako je sve baš vrhunsko i da nema boljih u klasi. No dobro, možda ljepšeg stvarno nema, ali neke stvari su na novom C3 i vrlo dobre.
Auto

Ne vrhunske, ali vrlo dobre. Tu prije svega mislimo na mehanički dio automobila. Motor, mjenjač, upravljač su vrlo dobri, ali prepoznatljivog Citroenovog štiha što će neki vozači više cijeniti, neki manje, a nekima će biti baš svejedno. Većini je i tako važno sigurno upravljanje, velika rezerva snage jačeg benzinskog motora te ovjes vrlo dobrog kompromisa. Ni potrošnja nije vrhunska, samo je dobra sa prosječnih 8,5 litara na 100 prijeđenih testnih kilometara.
Auto

Možda bi bila manja da je mjenjač opremljen sa šestim stupnjem prijenosa ili da je bio neki mirniji vozač koji nije bio oduševljen zvukom motora kakvog ugrađuje i BMW u svoje automobile.
I to bi bilo to. Loših ocjena nema, samo vrlo dobre i odlične. Čak ni cijena od oko 16.000 eura za testni model nije pretjerana s obzirom na motorizaciju i opremu. Jer kada bi se zaračunavali stil i estetika interijera i eksterijera, malo tko bi si ga mogao priuštiti. Povratak na "Testovi"

PočetnaTestovi automobilaTEST: CITROEN C3 1.6…