WMD Hosting

PočetnaIstražili smo za Vas2. CROATIAN DRIFT CHALLENGE…

Auto

Godina 2015. počinje sa novim Passatom, Corsom 
i TT Coupe-om

Mnogo puta do sada su svi novi modeli dobivali izvrsne ocjene u poglavljima tehnike, ergonomije, voznih osobina. Svakako će trebati provjeriti sve testove prije odluke o kupnji određenog modela..    Više »

Istražili smo za Vas

2. CROATIAN DRIFT CHALLENGE 2009.

Objavljeno: 10.10.2009.

Drift pakao u Zagrebu

2. CROATIAN DRIFT CHALLENGE 2009.Finalnu utrku CDC-a obilježile su fantastične twin drift vožnje u kojima su suparnici doslovce jedan drugome skidali branike i gulili boju s automobila.

2. CROATIAN DRIFT CHALLENGE 2009.Tridesetak najboljih driftera iz Hrvatske i Slovenije zagrebačku su publiku počastili pravim drift spektaklom. Više od 3000 gledatelja uživalo je u najjačim i najuzbudljivijim drift duelima koji su se vozili „na nož“. Polufinalne i finalne vožnje bile su toliko tijesne da i sami suci ponekad nisu mogli odlučiti o raspodjeli bodova. Ipak, na kraju dana zasluženo je slavio mladi Gregor Sedlar. Na drugo je mjesto zasjeo Cimerman a treći je bio Žvan.

2. CROATIAN DRIFT CHALLENGE 2009.Na najveću utrku ovogodišnjeg hrvatskog i slovenskog drift prvenstva prijavilo je ukupno 28 vozača, s napomenom da je brojčani udio Slovenaca i Hrvata bio podjednak. Nakon subotnjeg treninga i zagrijavanja u nedjeljno jutro, okupljene su gledatelje dočekali odlično raspoloženi vozači.

2. CROATIAN DRIFT CHALLENGE 2009.Nakon kvalifikacijske runde, gdje su se vozačima ocjenjivala najbolja tri od ukupno četiri odvožena kruga, složeni su parovi za twin drift. Već je letimičan pogled na ždrijeb najavljivao paklene borbe od samog početka. U prvom su se krugu našli raspoloženi Miroslav Zrnčević u Nissanu 180 SX i drift povratnik Josip Žagar u posuđenoj Corolli AE86. Zrnčević bez puno muke prolazi Žagara i u idućem krugu nailazi na Žvana, kojem je vožnja sa Zrnčevićem bila odlučujuća za naslov prvaka. Tenzije su se mogle rezati žiletom, čak i nakon dva izjednačena dvoboja. U ponovljenoj vožnji Žvan je bolji za samo jedan bod i nastavlja put finala.

U drugoj su se grupi našli Đurić i Berdajs, kojega naš vozač prolazi zbog spina slovenskog vozača. Nakon Berdajsa, Đurić vozi protiv Cimermana u BMW-u M3, no okretanje u posljednjem zavoju na stazi znači kraj nastupa za hrvatske vozače u drugoj utrci Croatian Drift Challengea.

2. CROATIAN DRIFT CHALLENGE 2009.Polufinalne borbe između Sedlara i Čemasa, te Žvana i Cimermana. Sedlar rutinirano prolazi Čemasa, dok je borba između Žvana i Cimermana prikazala publici Drift u najljepšem i najatraktivnijem izdanju. Dvoboj se ponavljao četiri puta, jer su oba vozača pokazala izniman talent i brzinu, te je teško bilo izlučiti pobjednika. Konačno, Cimerman prolazi zbog malene pogreške Žvana te kreće u finalnu bitku sa Sedlarom.

Dva odlična vozača ponovno su priredili pravi „show“ prepun dima, struganja branika i fantastično brzih vožnji. U jednom je momentu došlo i do manjeg kontakta, no brzom intervencijom oba su automobila osposobljena za nastavak natjecanja gdje je Sedlar tijesno osvojio prvo mjesto.

2. CROATIAN DRIFT CHALLENGE 2009.Posljednja utrka sezone odlučila je i o ukupnim pobjednicima, pa je tako odličan Peter Žvan postao prvak slovenskog i hrvatskog drift prvenstva. Na drugo je mjesto zasjeo Gregor Sedlar a trećom se pozicijom okitio Marko Đurić. Po završetku uzbudljive utrke CDC-a vozači su se jednoglasno složili kako jedva čekaju početak iduće sezone, kako bi ponovno mogli demonstrirati čari drifta pred mnogobrojnom publikom u AMC-u.

Atmosferu su konstantno podizale atraktivne plesačice i „peračice“ automobila koje su svojim oblinama i plesnim točkama u nekoliko navrata uspjele zasjeniti oštre dvoboje na stazi. Posjetitelji su se ponovno mogli okušati u mjerenju snage te pritom osvojiti vrijedne nagrade koje je sponzorirao portal 4Kotača.net. Najjači automobil imao je Roman Vučilovski čija je Ford Sierra Cosworth na valjcima pokazala fantastičnih 362 KS!

2. CROATIAN DRIFT CHALLENGE 2009.

REZULTATI 2. CROATIAN DRIFT CHALLENGE-A

1. Gregor Sedlar - BMW E36 328i
2. Peter Cimerman - BMW E36 M3
3. Peter Žvan - BMW E30 325i

OTVORENO DRIFT PRVENSTVO HRVATSKE – POREDAK

1. Peter Žvan
2. Gregor Sedlar
3. Marko Đurić

REZULTATI MJERENJA SNAGE

1. Roman Vučilovski - Ford Sierra - 362 KS
2. Dario Vratarić - VW Golf V GTI - 360 KS
3. Rinaldo Picoloti - BMW M5 - 353 KS

Link za video: www.youtube.com/v/T0VuNnbOmb8&hl=en&fs=1&Povratak na "Istražili smo za Vas"

PočetnaIstražili smo za Vas2. CROATIAN DRIFT CHALLENGE…