Hyundai
www.trebamauto.hr
Auto

Godina 2015. počinje sa novim Passatom, Corsom 
i TT Coupe-om

Mnogo puta do sada su svi novi modeli dobivali izvrsne ocjene u poglavljima tehnike, ergonomije, voznih osobina. Svakako će trebati provjeriti sve testove prije odluke o kupnji određenog modela..    Više »

Što su rekli o svojim automobilima

Nova Toyota Prius je osvojila 5 zvjezdica na Euro NCAP testu sigurnosti

Objavljeno: 26.08.2009.
  • Ovaj model je postigao 83% ukupnih bodova
  • Treći Toyotin model koji je 2009. postigao ovaj uspjeh

Toyota PriusNova Toyota Prius je postigla maksimalnih 5 zvjezdica na najnovijem Euro NCAP testu sigurnosti vozila za 2009. godinu. Uz ukupni rezultat od 83% bodova, u ovoj godini Prius je treći Toyotin model koji je osvojio 5 zvjezdica, nakon novih modela Toyote Avensis i iQ. 

Novi Prius također posjeduje sigurnosne značajke prethodne generacije, koja je također postigla maksimalnih 5 zvjezdica na testu zaštite putnika 2004. godine

Ovaj uspjeh ističe Toyotine inženjerske sposobnosti za razvoj šasije vozila, koja posjeduje čvrste ekološke, dinamičke i sigurnosne performanse.

Toyota PriusNovi Prius je opremljen s unaprijeđenim značajkama aktivne i pasivne sigurnosti, te zaštite pješaka prilikom sudara. Sada svaki model Prius dolazi opremljen sa karoserijom, optimiziranom da što bolje upija energiju sudara, sedam zračnih jastuka i aktivnim naslonima za glavu.

Sustav elektronski upravljanog kočenja (ECB) uključuje sustav pomoći pri kočenju (BA), kontrolu proklizavanja (TRC) i sustav kontrole stabilnosti vozila (VSC+). Novi Prius se također može dobiti s novim sustavom predviđanja sudara (PCS), što uključuje i prilagodljivi tempomat (ACC).

Toyota je za novi Prius, čija prodaja trenutno kreće u Europi, od lipnja zaprimila više od 17.000 narudžbi.Povratak na "Što su rekli o svojim automobilima"