WMD Hosting
Auto

Godina 2015. počinje sa novim Passatom, Corsom 
i TT Coupe-om

Mnogo puta do sada su svi novi modeli dobivali izvrsne ocjene u poglavljima tehnike, ergonomije, voznih osobina. Svakako će trebati provjeriti sve testove prije odluke o kupnji određenog modela..    Više »

Što su rekli o svojim automobilima

RENAULT U ŽENEVI 2010. PRODOR VOZILA ZA UŽITAK U VOŽNJI

Objavljeno: 09.03.2010.

RENAULT U ŽENEVI 2010. PRODOR VOZILA ZA UŽITAK U VOŽNJIKao pionir održive mobilnosti za svakoga, Renault gleda na automobil kao na sredstvo napretka za ljude. Stoga je Salon u Ženevi prilika za Marku da oživi tradiciju dostupnih vozila za užitak u vožnji, koja udružuju dizajn, performanse i inovacije. 

Renault kao svjetsku premijeru predstavlja dva nova modela: Novi Renault Mégane Coupé-Cabriolet i Renault Wind.
Prvo vozilo je 4. kabriolet marke u segmentu C. Njegov dizajn koji ostavlja bez daha udružuje eleganciju coupéa s doživljajem vožnje kabrioleta.
Drugi predstavlja dah svježine u svijetu roadstera. Zabavan i inventivan, Renault Wind je coupé roadster za svakodnevno korištenje.

Nove verzije GT i GT Line obogaćuju gamu Méganea upečatljivim izvedbama sportskih linija: izvana, zategnutije linije, a iznutra odlučna sportska obilježja, u kombinaciji s precizno podešenom šasijom i gamom odgovarajućih pogonskih grupa. Još jedna značajna novost je uvođenje nepogrješive francuske note Gordini na Clio Renault Sport. Plava boja s dvije karakteristične bijele trkaće linije je odsada dostupna na dva uzbudljiva vozila game, Twingo Gordini R.S. i Clio Gordini R.S..

DRIVE THE CHANGE :
SUTRAŠNJA MOBILNOST POČINJE DANAS

Renault jača nastojanja u pogledu zaštite okoliša i predstavlja napredak svog programa Renault eco². Slogan «Drive the Change» simbolizira neprestani postupak Renaulta za smanjenje štetnih učinaka automobila u svakoj etapi njegovog životnog vijeka (proizvodnja, korištenje i kraj životnog vijeka).

Navedeno se očituje u želji Renaulta da ponudi vozila s niskom emisijom ispušnih plinova, dostupna što većem broju ljudi.

Kako bi to postigao, Renault se oslanja na dvije glavne odrednice :
• Nove tehnologije na termičkim motorima i mjenjačima :
- Mjenjač s dvostrukom spojkom - Efficient Dual Clutch (EDC), Renault nudi udobnost automatskog mjenjača udruženu s ekonomičnošću i odzivom ručnog mjenjača
- gama Renault nastavlja napredak u pogledu smanjenja emisije CO2 s vozilima Twingo (94 g), Clio (98 g), Mégane (114 g), Scénic (125 g) i Laguna (122 g).

• Angažman bez presedana u pogledu električnih vozila od 2011.

Do 2015., Renault želi zauzeti vodeće mjesto na europskom tržištu u pogledu emisije CO2.

GAMA BEZ EMISIJE ISPUŠNIH PLINOVA OD 2011.

Električno vozilo je prekretnica koje omogućava ponudu mobilnosti s nultom emisijom* ispušnih plinova za svakoga i odlučujući napredak u pogledu očuvanja okoliša. Alijansa Renault-Nissan ima za cilj osvojiti vodeće mjesto u masovnoj komercijalizaciji vozila bez emisije ispušnih plinova pri korištenju.

U 2011. će započeti komercijalizacija serijskih električnih vozila Renault Z.E. dostupnih svima:
• Renault Twizy Z.E. : malo gradsko vozilo s dva sjedala. To je 100 % električna, 100 % praktična i 100 % inovativna mobilnost
• Renault Kangoo Z.E. : rješenje s nultom emisijom ispušnih plinova namijenjeno ekološki osviještenim poslovnim korisnicima
• Renault Zoe Z.E. : bez emisije ispušnih plinova*, maksimalna bezbrižnost
• Renault Fluence Z.E., obiteljska berlina s tehnološkim obilježjima, privlačna i prostrana
Nakon Salona u Frankurtu 2009., javnost će u Ženevi moći otkriti tri od četiri električna koncept-vozila koja su nagovijestila gamu Renault bez emisije ispušnih plinova.Povratak na "Što su rekli o svojim automobilima"